IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

LG Household & Healthcare се отказа от придобиването на Elizabeth Arden

Планираното преструктуриране на американската компания спря южнокорейския гигант

15:36 | 26.06.14 г.
LG Household & Healthcare се отказа от придобиването на Elizabeth Arden

Южнокорейската козметична компания LG Household & Healthcare обяви, че вече не обмисля придобиването на американския производител на парфюми и продукти за красива кожа Elizabeth Arden, пише Wall Street Journal. 

От компанията обявиха, че искат да открият по-добра алтернатива в дългосрочен план. През април LG Household & Healthcare изрази интерес към Elizabeth Arden, което укрепи цените на акциите на американската компания.

LG Group, която е един от най-добрите производители на козметика в страната, цитира планираното преструктуриране на Elizabeth Arden като причина за решението си да се откаже от компанията.

По-рано тази седмица Elizabeth Arden заяви, че ръководството ѝ е одобрило план за съкращаването на разходите на компанията. Той включва излизане от сфери на дейност с ниска възвръщемост.

Компанията обяви, че планът за преструктуриране, който идва след продължително влошаване на рентабилността ѝ, ще включва спирането на някои продукти, намаляване на работната сила и затваряне на филиал в Пуерто Рико.

Elizabeth Arden произвежда козметика, включително висок клас продукти за грижа за кожата и парфюми.

LG Household & Healthcare пък е добре позната сред местното население благодарение на козметични марки като Face Shop. Компанията създава най-различни други потребителски стоки, включително препарати и шампоани.

Фирмата обяви оперативна печалба от 128,3 трлн. вона (125,8 млн. долара) от продажби за 1,13 трлн. вона през първото тримесечие. В момента нейна цел е да засили присъствието си в чужбина със своите козметични марки, особено на пазари като Китай, Япония, Югоизточна Азия и Южна Америка. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:04 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още