Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Lindt очаква 5-7% ръст на продажбите за тази година

Компанията се насочва към пазари в Азия и Африка

Lindt очаква 5-7% ръст на продажбите за тази година

Снимка: Архив Ройтерс

Швейцарският производител на шоколад Lindt & Spruengli обяви, че очаква органичните му продажби да нараснат с 5 до 7% през тази година – в съответствие с целите на компанията. Новината беше обявена на фона на усилията на Lindt да подобри представянето на своето звено в Северна Америка, предава Ройтерс.

Производителите на шоколад се борят с насищането на пазара в САЩ и този в Европа и тенденцията за насочване към по-здравословни храни, но Lindt расте по-бързо от конкурентите си, насочвайки се към нови пазари в Азия и Африка и разширявайки своята мрежа от магазини за продажба на дребно.

И все пак преструктрурирането на бизнеса ѝ Russel Stover, който тя придоби, за да засили позициите си в САЩ, отнема повече време от очакваното. Ето защо през януари компанията снижи прогнозата за органичните си продажби, когато обяви резултатите си за 2018 г.

Още по темата

Производителят на шоколад заяви, че е направил значителни инвестиции в Северна Америка, „за да постави основите на печеливш ръст на продажбите“, но не разкри дали очаква подобренията да започнат още тази година.

Нетната печалба на компанията е нараснала със 7,6% до 487,1 млн. швейцарски франка (487 млн. долара) през 2018 г. в съответствие очакванията от проучването на Infront.

Lindt предложи да плати дивидент от 1000 швейцарски франка за регистрирана акция, което представлява увеличение със 7,5 процентни пункта спрямо миналата година и отговаря на прогнозите. Компанията отчете и 5,1-процентно увеличение на органичните продажби през януари.


 

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Кои са най-високоплатените ръководители на публични компании в САЩ?