IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Louis Vuitton намалява отстъпките за служители във Франция

Модната марка ще ограничи намаленията до 75%, което е повече от двойна цена за персонала й

20:19 | 22.11.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Източник: Ройтерс</em></p>

Източник: Ройтерс

Louis Vuitton намалява огромните отстъпки за служителите си и техните семейства във Франция, след като френски данъчен орган реши, че изгодните цени на луксозните модни артикули трябва да се считат за подлежащи на облагане с данък, съобщават запознати източници, пожелали да останат анонимни. 

Марката LVMH се съгласи да сложи край на намаленията от 90% за непродадени продукти, от които можеше да възползват служителите, разкриват същите източници. Компанията ще ограничи намаленията до около 75%, което означава повече от двойна цена за служителите във Франция, съобщава Bloomberg.

Това ограничение може да усложни политиката на Louis Vuitton никога да не продава с отстъпка в магазините си.  Вътрешните продажби помагаха на марката да изчисти натрупания инвентар, в случай че артикули от 2500 евро (2765 долара) не успяваха да намерят купувачи. През последните години производителят на чанти засили гамата си от сезонни продукти като конфекция и обувки, повишавайки риска от натрупване на непродадени стоки.

Президентът на LVMH Бернар Арно отдавна се гордее с това, че никога не прави отстъпки от цените на артикулите за потребителите на най-голямата си марка.

Говорителят на Louis Vuitton отказа коментар. Френските данъчни органи също не са отговорили на писмена молба на Bloomberg за коментар.

Ограничаването на отстъпките за служителите на Louis Vuitton се случва в момент, когато модните марки се сблъскват с обществено недволство и нови регулации за друг дългогодишен метод за управление на непродадени продукти - унищожаването им. Известно е, че производителите на имиджови стоки имат практика да изгарят непродадената си продукция или да я заравят в сметища, за да избегнат обезценяването на артикулите. Сенатът на Франция гласува през септември да забрани тази практика.

Решението на на френската данъчна администрация в крайна сметка може да бъде благоприятно за служителите на Louis Vuitton извън Франция, тъй като е възможно марката да бъде принудена да изпраща непродадени продукти на други мeста, ако в родината се натрупат твърде много, съобщиха още запознатите източници.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още