IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Луди богати азиатци“ застана начело в боксофис класацията в Северна Америка

Лентата измести победителя от миналата седмица „Мега звяр“

10:11 | 20.08.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Crazy Rich Asians Facebook Page</em></p>

Снимка: Crazy Rich Asians Facebook Page

Лентата „Луди богати азиатци“ - първият холивудски филм от почти четвърт век с актьори от предимно азиатски произход, се изкачи начело на боксофис класацията в Северна Америка, измествайки победителя от миналата седмица „Мега звяр“ и новия филм с Марк Уолбърг, съобщава Bloomberg.

Базиран на едноименния роман на Кевин Куан от 2013 г., романтичната комедия на Warner Bros събра 25,2 млн. долара в американските и канадските кина, сочи анализаторската компания ComScore. Това е над сумата, генериранa от лидера от миналия уикенд - „Мега звяр“, който се озова на второ място, както и от „22-ра миля“ - екшън-трилър с участието на Уолбърг, заел трета позиция.

Подкрепен от рекламна кампания, добри критики и генериран шум в социалните мрежи, „Луди богати азиатци“ събра 34 млн. долара през петте дни до неделя – доста над първоначалната оценка за около 18 млн. долара. Малцинствата, включващи азиатци, не получават сериозно участие пред и зад камерата, а защитни групи възприемат филма като начин да се свалят тези ограничения.

Звезда във филма „Луди богати азиатци“ е Констанс У в ролята на Рейчъл Чу – професор по икономика от китайско-американски произход, която придружава партньора си Ник Йънг, в ролята Хари Голдинг, до Сингапур за сватбата на най-добрия му приятел. Там тя разбира, че семейството на приятеля ѝ е изключително богато и се опитва да се пребори с неодобрението на майка му.

Двучасовата лента има бюджет от 30 млн. долара и се очакваше да донесе до 25 млн. долара в дебютния си уикенд на бившото подразделение на Warner Bros., придобито от AT&T. Критиците харесват филма, като 92% го препоръчват, сочи сайтът RottenTomatoes.com.

Във втория си уикенд Мега-звяр“ събра 21,2 млн. долара, а „22-ра миля“ на STX Entertainment – 13,6 млн. долара. Екшънът е с участието на Уолбърг, играещ ролята на агент на ЦРУ, който се опитва да изведе тайно от чужда страна полицай, разполагащ с важна информация. Анализаторите от Box Office Pro очакваха филма да събере 18 млн. долара. Разходите по продукцията му се оценяват на 35 млн. долара, сочи IMDB.com.

Критиците не харесват „22-ра миля“, като само 22% го препоръчват, се вижда от RottenTomatoes.com.

Другото ново заглавие от уикенда - „Алфа“, генерира 10,5 млн. долара, задминавайки прогнозата за 6 млн. долара от Box Office Mojo. Продукцията на Studio 8 разказва за тийнейджър, който се сприятелява с вълк, за да оцелее в последната Ледена епоха. Лентата, стартирала в 2719 кина, се приема добре и получава положителна оценка от 83% от критиците.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още