IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лудогорец отново има шанс да излезе от групите, ЦСКА също не е обречен

Въпреки трудния жребий червените могат да се преборят и за позиция сред първите два отбора

10:56 | 07.10.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: BGnes</p>

Снимка: BGnes

За първи път от 10 години насам България има два отбора в груповата фаза на европейските клубни турнири.

Лудогорец и ЦСКА заслужиха правото да се включат в основната надпревара в Лига Европа, след като спечелиха своите плейофни мачове. Особено впечатляващо беше постижението на “червените”, които победиха с 3:1 като гост швейцарския Базел, изградил репутация на успешен евроучастник и достигнал до четвъртфиналите в последното издание на турнира. При това отборът, воден от треньора Стамен Белчев, направи пълен обрат на стадион “Санкт Якоб”, след като се оказа догонващ в резултата след попадение от дузпа в началото на второто полувреме.

Моуриньо отново води Тотнъм в България

Лудогорец традиционно намери място в групите на Лига Европа. Разградчани надиграха беларуския шампио Динамо Брест с 2:0 на чужд терен и така за четвърта поредна година попадат в компанията на 48-те отбора, които участват в надпреварат и след квалификационните кръгове. Жребият обеща среща на “орлите” с отбора на Жозе Моуриньо – Тотнъм. Така се случва, че “шпорите”, които никога досега не бяха се падали с български противник в евротурнирите, в рамките на един сезон два пъти идват в нашата страна. Лондонският тим стигна до групите, след като по пътя елиминира и Локомотив Пловдив с 2:1 на “Лаута”.

Дали Лудогорец ще създаде главоболия на Специалния, така както успяха да го направят “смърфовете”? Тотнъм без съмнение е фаворит не само в групата, но и за спечелване на трофея, ако направим справка в bwin българия, където “шпорите” са наравно оценени заедно със съседите си от Северен Лондон – Арсенал, както и с италианския гранд Милан. Но останалите противници в група J са напълно преодолими, а Лудогорец има реален шанс отново да участва в елиминациите след Нова година.

Освен Тотнъм шампионът на България среща Антверпен и ЛАСК Линц. Белгийският тим присъства и в нашенския футболен фолклор благодарение на обрата срещу Левски в края на мача от 1:3 до 4:3 преди повече от 30 години. Австрийският отбор обаче трябва повече да притеснява всички в Разград, тъй като влезе в групите благодарение на победа с 4:1 като гост на португалския гранд Спортинг Лисабон. Турнирният опит на Лудогорец, както и класата на новите попълнения все пак дават достатъчно добри изгледи за успех в тази фаза.

Ново швейцарско изпитание за ЦСКА

След като елиминира Базел, ЦСКА отново ще се изправи срещу съперник от Швейцария – Йънг Базел. Това изпитание за “червените” може да се окаже по-трудно преодолимо от опонента в плейофите, тъй като говорим за шампиона на страната. Изобщо, жребият не беше лек за тима от Борисовата градина, който освен това се падна с италианското величие Рома и с доказания евробоец от Румъния Клуж.

В тази компания ЦСКА може да остане и на последно място в класирането, но ако изиграе правилно картите си и успее да вземе оптимален брой точки, защо пък да не се пребори и за позиция сред първите два отбора. “Червените” нямат опита на своите противници, но в никакъв случай не са предварително обречени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:10 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още