IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lufthansa стирара нов план за икономии заради коронавируса

Авиокомпанията и нейните швейцарско и австрийско подразделение вече отмениха всички полети до континентален Китай до края на март

13:50 | 26.02.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Източник:&nbsp;Krisztian Bocsi/Bloomberg</em></p>
<p style="margin-top: 0.26cm; margin-bottom: 0.26cm; border: none; padding: 0cm">
	&nbsp;</p>
<p style="margin-top: 0.26cm; margin-bottom: 0.26cm; border: none; padding: 0cm">
	&nbsp;</p>

Източник: Krisztian Bocsi/Bloomberg

 

 

Германският авиоконцерн Lufthansa предприема пакет от мерки за спестяване на разходи, включително преустановява наемането на служители в резултат на икономическият спад, предизвикан от коронавирусната епидемия. Цената на акциите на компанията спадна до шестмесечно дъно, съобщава Bloomberg.

Въпреки че все още не може да прецени влиянието на вируса върху финансовите резултати, Lufthansa прекратява наемането на нови кадри и предлага на свои служители да излязат в неплатен отпуск незабавно, заявиха от германската авиокомпания в съобщение в сряда. Освен това превозвачът разглежда и разширяване на възможностите за работа на непълно работно време.

Случаите на коронавирус в глобален план в момента са общо 80 991, основната част от които са регистрирани в Китай, където са повечето от смъртните случаи. Нараства опасението, че епидемията може да се превърне в пандемия. Части от Северна Италия - вторият по големина чуждестранен пазар на Lufthansa след САЩ - са в режим на блокиране след разпространението на вируса там.

Lufthansa и нейните швейцарско и австрийско подразделение вече отмениха всички полети до континентален Китай до края на март. От компанията заявиха, че планират по-нататъшни съкращения на полетите до Хонконг след намаляването на капацитета там.

Акциите на Lufthansa поевтиняха с 3,6% до 12,93 евро, най-ниската цена в рамките на деня от 16 август насам.

Превозвачът отменя и всички курсове за обучение на стюардеси и летищен персонал, които трябваше да започнат през април. В администрацията основният бранд на Lufthansa ще свие обема на проектите си с 10%, а бюджетът за материални разходи – с 20%.

Авиокомпанията ще представи резултатите за четвъртото тримесечие на 19 март, когато ще коментира повече за епидемията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:25 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още