IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

LVMH даде сделката за покупката на Tiffany за одобрение от ЕС

Ходът е израз на добра воля от страна на френския гигант, въпрек че компанията се опитва да излезе от споразумението

11:03 | 19.09.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;SeongJoon Cho/Bloomberg</em></p>

Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg

Гигантът в сектора на луксозните стоки LVMH e представил за одобрение сделката за покупката на американската бижутерийна компания Tiffany & Co. пред Европейската комисия. В Брюксел трябва да бъде направена антитръстова оценка на придобиването за 16 млрд. долара.

Ходът е израз на добра воля от страна на LVMH, въпрек че компанията се опитва да излезе от споразумението, съобщава Bloomberg.

В изявление от петък LVMH посочва, че се е обърнала към ЕК в изпълнение на поет ангажимент, като до момента са били предоставени осем от десет антитръстови разрешения за покупката. Френската компания също така посочи, че очаква да получи зелена светлина преди 24 ноември, когато е крайният срок за приключване на сделката.

 От своя страна от Tiffany посочиха в изявление, че са доволни от представянето за одобрение.

„Скоростта, с която LVMH реагира, след като Tiffany подаде оплакването си в Делауеър, само подчертава забавянията на LVMH и липсата на спазване на споразумението за сливане през предходните месеци“, посочват още от компанията.

Действията на LVMH стават факт, след като Tiffany обвини конгломерата, че се опитва да забави покупката, бавейки се процедурно, включително и по отношение на разрешенията от ЕС.

Това е поредният епизод в сагата по сливането на двете компании. След като по-рано този месец LVMH обяви, че излиза от сделката отчасти заради търговския спор между САЩ и Франция, Tiffany заведе дело за нейното изпълнение.

Акциите на американския бижутер поскъпнаха с 1,4% по време на борсовата сесия в петък в Ню Йорк. Тези на френската компания пък поевтиняха с 1,5% по време на търговията в Париж.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:47 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още