IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

LVMH ще използва заводите си за козметика за производство на гелове за ръце

Продуктите ще бъдат предоставени безплатно на държавните власти и на болници в страната

15:41 | 16.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Getty</em></p>

Снимка: Getty

Гигантът в производството на луксозни стоки LVMH ще произвежда в своите заводи за парфюмерия и козметика санитарни гелове за ръце, обяви компанията в неделя.

Фабриките, които произвеждат парфюми и разкрасителни продукти за марки като Christian Dior и Givenchy започват производство на дезинфектантите от понеделник, съобщава CNBC.

LVMH ще предоставя продуктите на френските власти абсолютно безплатно, като доставки ще се правят и за Assistance Publique-Hôpitaux de Paris – най-голямата болнична система в Европа.

„Чрез тази инициатива LVMH възнамерява да помогне за справяне с риска от липса на продукти във Франция и да позволи по-голям брой от хора да продължат да взимат правилните мерки, за да се защитят от разпространението на вируса“, се казва в изявление на компанията. Оттам допълват, че производството ще продължи, докато е необходимо.

Френските власти вече обявиха, че затварят ресторанти, кафета и магазини, които не продават стоки от първа необходимост в опит да се справят с разпространението на коронавируса. Отворени остават само магазините за хранителни стоки, аптеките и някои други търговски обекти със стоки от първа необходимост.

В световен мащаб болестта е достигнала до 156 000 души, а загиналите са най-малко 5833 души.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:26 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още