IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

LVMH ще спести 425 млн. долара с новата си сделка за Tiffany

Френската компания е предложила цена от около 131,5 долара за акция спрямо 135 долара при първоначалната оферта, посочват източници на Bloomberg

21:59 | 28.10.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка:&nbsp;Hollie Adams/Bloomberg</p>

Снимка: Hollie Adams/Bloomberg

Френската компания за луксозни стоки LVMH е близо до това да сключи споразумение за покупката на американски производител на бижута Tiffany, като в рамките на новата оферта ще спести 425 млн. долара спрямо предишната.

Компанията на Бернар Арно е предложила цена от около 131,5 долара за акция спрямо 135 долара при първоначалната оферта, посочват пред Bloomberg хора, запознати със сделката. Управителният съвет на Tiffany ще заседава в сряда, за да обсъди новите условия. Общата сума на първоначалната оферта бе в размер на 16 млрд. долара.

Източници на Ройтерс съобщават, че американският производител е съгласен с новата оферта.

Двете страни все още са в процес на финализиране на своето споразумение и цената все пак може да претърпи промяна, предупреждават източниците.

Във вторник Bloomberg съобщи, че Tiffany иска да договори цена от около 132 долара за акция. Компанията също така по всяка вероятност ще поиска гаранции, че LVMH няма да се оттегли и от по-ниската оферта. През септември собственикът на Louis Vuitton заяви, че не може да завърши придобиването по искане на френското правителство.

Минути преди 10 ч. българско време акциите на Tiffany поскъпват с близо 0,8% на борсата в Ню Йорк. Акциите на LVMH поевтиняха с близо 4% по време на търговията в Париж.

Представители на LVMH и Tiffany са отказали коментар по въпроса за сделката.

Ако бъде постигнат компромис с новата оферта, то това ще сложи край на дългогодишна сага, включваща размяна на остри реплики, намеса на френското правителство и съдебни дела в САЩ. Също така ще бъде избегнато и нова съдебна битка, насрочена за януари в съда в Делауеър.

 Първоначалната дата за приключване на придобиването – 24 ноември, обаче няма да бъде спазена, посочва запознат източник.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още