IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Macy's дава добри заявки за празничния сезон

Компанията ще увеличи броя на временно наетите служители спрямо миналата година

20:10 | 12.09.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската верига магазини Macy’s обяви днес, че ще наеме с 5500 сезонни работници повече спрямо миналата година, за да се справи с очакваната лавина от поръчки по Коледа, предава Ройтерс.

Веригата разкри, че ще наеме общо 80 хил. души на временна работа за предстоящия празничен сезон за пазаруване. 23 500 души ще са в центровете ѝ за обработка на поръчки в САЩ.

Компанията твърди, че очаква силен празничен сезон и отбелязва, че останалата част от новите служителите ще са разпределени в контактните центрове, в магазините Macy’s и Bloomingdale’s и други.

Книжата на Macy’s, които са повишили стойността си с 44 на сто през тази година, записаха 1,8% скок на цената до 37,05 долара по време на ранната търговия.

Компанията инвестира повече, за да насърчи своето онлайн присъствие, така че да привлече обратно купувачите, които се насочиха към конкуренти, като онлайн гиганта Amazon.com.

През второто тримесечие онлайн бизнесът на Macy’s записа двуцифрен растеж, а продажбите през мобилното приложение скочиха с над 50% през първата половина на фискалната година спрямо година по-рано.

Като цяло плановете за наемане на служители показват какви са очакванията на търговците на дребно за продажбите през празничния период, който започва днес след Деня на благодарността и продължава до началото на януари. Той носи и около една трета от годишните продажби.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:28 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още