Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Macy's отчете загуба за трето поредно тримесечие

Въпреки това тя е по-малка от загубата за първото и второто тримесечие на компанията

Macy's отчете загуба за трето поредно тримесечие

Снимка: Victor J. Blue/Bloomberg

Американската верига универсални магазини Macy’s обяви, че нетните ѝ приходи от продажби са спаднали с повече от 20% през третото тримесечие, пише Wall Street Journal.

Освен това компанията отчете трето поредно тримесечие на загуба, тъй като коронавирусната пандемия продължава да оказва негативно влияние върху финансовите резултати на търговците на дребно.

Нетните приходи от продажби са достигнали 3,99 млрд. долара и са се понижили с 23 на сто спрямо година по-рано. Анализаторите, анкетирани от FactSet, очакваха 3,91 млрд. долара.

Приходите от продажби в търговските обекти, отворени от поне година, са спаднали с около 20% през тримесечието, което завърши на 31 октомври.

Още по темата

Гледайки напред към обичайно важното за търговците на дребно четвърто тримесечие, главният изпълнителен директор Джеф Генет заяви, че тази година е уникална, но изрази увереността си в предложенията на компанията.

„Знаем, че тази година е различна“, коментира той по повод коледния сезон, но допълни, че компанията „разполага с правилния подаръчен асортимент“.

Macy’s заяви, че загубата ѝ е достигнала 91 млн. долара, или 29 цента на акция, а коригираната загуба – 19 цента на акция. Това е доста по-малка загуба от очакваната от Wall Street. Година по-рано фирмата се радваше на печалба от 2 млн. долара.

Въпреки че компанията отчете загуба за тримесечието, тя се оказа много по-малка от тази през първото и второто тримесечие на фискалната година на Macy’s.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Waldorf Astoria откри най-големия частен остров на Малдивите