IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Мадагаскар 3" отново завладя бокс офиса в Северна Америка

На първите три места са ленти, разпространявани от тримата големи конкуренти - Paramount Pictures, 20th Century Fox и Warner Bros.

13:42 | 18.06.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Кадър от &quot;Мадагаскар&quot;.<em> Илюстрация:&nbsp;Paramount Pictures</em></p>

Кадър от "Мадагаскар". Илюстрация: Paramount Pictures

Симпатичните герои от анимацията "Мадагаскар 3" за втора поредна седмица не допуснаха "Прометей" до челното място в бокс-офис класацията в Северна Америка, предадоха световните информационни агенции.

Третият филм от анимационната поредица "Мадагаскар" е на първа позиция в бокс-офиса с приходи от продажбата на билети в САЩ и Канада през уикенда в размер на 35,5 млн. долара. Общо от появата си на екран миналата седмица досега лентата е донесла на създателите си 120,5 млн. долара в Северна Америка, съобщиха разпространителите от Paramount Pictures, цитирани от Ройтерс.

Филмът, който бе създаден от Dreamworks Animation, се дистрибутира от Paramount Pictures, собственост на Viacom Inc.

Научнофантастичният трилър "Прометей" на режисьора Ридли Скот и с участието на Майкъл Фасбендер и Чарлийз Терон за втора поредна седмица заема второто място с приходи от 20,2 млн. долара. За две седмици на екран лентата е реализирала постъпления в размер на 89 милиона долара. „Прометей“ се разпространява от 20th Century Fox на News Corp.

На трето място с 15,1 млн. долара дебютира мюзикълът "Рок завинаги", в който главните роли се изпълняват от Том Круз и Алек Болдуин. Режисьор е ветеранът в комедийния жанр Адам Шанкман. Лентата се дистрибутира от Warner Bros., част от  Time Warner Inc.

Том Круз, звездата от "Мисията невъзможна", в мюзикъла "Рок завинаги" се превъплъщава в легендата от 80-те години на миналия век Стейси Джакс. Лентата съчетава жанровете мюзикъл и комедия.

Тя е изградена по едноименния спектакъл от Бродуей. Филмът отдава почит към хард рока и хеви метъла.

Лентата "Снежанка и ловецът" е на четвърта позиция с 13,8 млн. долара, следвана от комедията с Адам Сандлър "Браво, момчето ми!", която през премиерния си уикенд реализира приходи  в размер на 13 милиона долара.

Шесто и седмо място в бокс офис класацията в Северна  Америка заемат филмите "Мъже в черно 3" и "Отмъстителите".

Приходите от продажбата на билети в киносалоните на САЩ и Канада за двете ленти през уикенда възлизат съответно на 10 и на 8,8 млн. долара. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още