IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Малките деца научават повече от електронните книги

Електронните книги предизвикват у децата по-голямо желание да коментират и те запомнят по-добре съдържанието

12:48 | 23.06.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Електронните книги привличат повече вниманието на малките деца, предизвикват у тях по-голямо желание да коментират и те запомнят по-добре съдържанието, съобщи в. Daily Mail.

Учени от университетите на Южна Дакота и Торонто са работили със 102-ма малчугани на възраст от 17 до 26 месеца. Те е трябвало да прочетат една и съща приказка от електронна или от печатна книга и след това да посочат споменатите в нея животни. 

Резултатите показват, че децата, чели електронни книги, внимават много повече, откликват с по-голяма готовност на предложението за четене и коментират повече съдържанието. Освен това те запомнят по-добре подробностите от текста.

Вероятно това се дължи на по-големия им интерес към четенето и по-голямото внимание. 

С електронните книги и родителите, и децата сочат повече по страницата, отколкото при печатната версия. 

Учените мислят, че звуците и анимациите в електронните книги може би засилват интереса на децата. Благодарение на тях те ги възприемат повече като игра, отколкото като пособие за учене. Електронните книги освен това имат по-малко редове на страница, което улеснява децата.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:26 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още