IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Манчестър Юнайтед и Ювентус с обща загуба от над 370 млн. долара заради COVID-19

Все още не е ясно как ще се отрази във финансов аспект привличането на Кристиано Роналдо за клуба от Манчестър

18:32 | 17.09.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Манчестър Юнайтед и Ювентус, два от най-емблематичните футболни клубове в Европа, разкриха, че са понеси сериозни щети заради пандемията от коронавирус, като общите им загуби надхвърлят 370 млн. долара, съобщава Bloomberg.

Английският клуб отчете годишна загуба от 92,2 милиона паунда (127 милиона долара) в петък, докато рекордьорът по национални клубни трофей на Италия в загубил 210 милиона евро, след като продажбите на билети понесоха най-силен удар от ограничителните мерки, свързани със заразата.

Едуард Уудуърд, изпълнителен заместник-председател на Манчестър Юнайтед, заяви по време на разговор с анализатори, че това е бил един от най-предизвикателните периоди в историята на клуба. Печалбата му до 30 юни също беше засегната от отмяната на доходоносното предсезонно турне и промените в приходите от спонсорство.

Ман Ман

Клубът от Манчестър успя да си върне Кристиано Роналдо, привличайки го от Ювентус миналия месец, въпреки че Уудуърд отказа да коментира вероятното финансово въздействие от завръщането на звездата.

Междувременно Ювентус също предупреди, че това няма да е последният финансов отчет, който ще отразява негативното въздействие на пандемията. От клуба посочват, че текущата финансова година се очаква да отбележи "значителна загуба".

Манчестър Юнайтед и Ювентус са сред европейските елитни клубове, които бяха част от провалилия се проект за „Суперлига“ по-рано тази година. Всички водещи отбори на континента се опитват да подобрят финансите си и да вземат по-голям дял от бъдещите приходи от телевизионни права. Ювентус заяви, че остава уверен в „осъществимостта“ на проекта за Суперлигата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:04 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още