IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Манчестър Юнайтед утрои печалбата през тримесечието

За доброто представяне на английския тим допринесоха по-високите приходи от излъчване на мачове и спонсорски договори

22:01 | 15.05.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Манчестър Юнайтед утрои печалбата през тримесечието

Слабият сезон на футболното игрище не попречи на Манчестър Юнайтед да постигне впечатляващи финансови резултати за третото фискално тримесечие – печалбата на клуба се утрои благодарение на приходите от излъчване на мачове и спонсорски договори, информира WBPOnline.

През трите месеца, приключващи на 31 март, нетната печалба Манчестър Юнайтед скочи до 11 млн. паунда от реализираните 3 млн. паунда година по-рано. Приходите нараснаха с 26% до 115,5 млн. паунда, като същевременно финансовите разходи се понижиха до 6 млн. паунда от 18,6 млн. паунда за същите три месеца на предходната година.

Доброто представяне се дължи на ръста от 43% в приходите от спонсорски договори, достигайки близо 30,7 млн. паунда през тримесечието. Приходите от излъчването на футболни срещи се покачиха с 64% до 35,6 млн. паунда, докато тези от реклама – с 19% до 42,8 млн. паунда.

Оперативните разходи за периода се покачиха с 16% до 91,5 млн. паунда. Разходите за персонал са се повишили с 19% до 8,5 млн. паунда, след като клубът закупи Хуан Мата от Челси и поднови договора си с Уейн Руни. Брутният дълг на британския футболен клуб спадна с 4,3% до 351,7 млн. паунда.

Манчестър Юнайтед потвърди финансовите си цели за годината. Клубът очаква приходи между 420 млн. паунда и 430 млн. паунда и изгладена оперативна печалба в границите от 128 млн. и 133 млн. паунда.

Листнатият на борсата в Ню Йорк тим от Английската висша лига преживя кошмарен сезон, след като не успя да се класира за групите на Шампионската лига за пръв път от 25 години. Поради тази причина през април мениджърът Дейвид Мойс бе освободен. Самият Алекс Фъргюсън избра Мойс за свой наследник точно преди година.

Фактът, че Манчестър Юнайтед няма да участва в Шампионската лига догодина ще струва на клуба повече от 30 млн. паунда. Въпреки че 20-кратният шампион на Англия все още не е обявил името на заместника на Мойс, витаят слухове, че това ще бъде треньорът на националния тим на Холандия Луис ван Гаал.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:13 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 1
SSIW
преди 9 години
"За доброто представяне на английския *** допринесоха по-големите приходи от излъчване на мачове...."-------------------------Рязко е скочила гледаемостта на мачовете им от както 'зеха да падат по-редовно, явно много хора се кефят да гледат как се гърчат ;)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още