IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Манчестър Сити и Nissan си стиснаха ръцете за 5-годишен договор

Английският футболен шампион определи сделката като "най-значимата по рода си във Висшата лига"

22:08 | 18.07.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Манчестър Сити и Nissan си стиснаха ръцете за 5-годишен договор

Английският футболен шампион Манчестър Сити подписа 5-годишен договор за спонсорство с японския автомобилен концерн Nissan, съобщава AFP.

Двете компании не оповестиха финансовите условия по споразумението. Въпреки това от английския клуб определиха сделката като "най-значимата по рода си във Висшата лига".

Интересен факт е, че Chevrolet, част от General Motors, ще спонсорира от новия сезон големия съперник на Сити – Манчестър Юнайтед. "Червените дяволи" получават по около 70 млн. долара на сезон от споразумението.

Обявеното в петък партньорство между Nissan, която притежава японския футболен клуб Йокохама Маринос, и Сити последва първоначалното споразумение от май. По силата на сделката холдинговото дружество City Football Group (CFG) се сдоби с миноритарен дял в японския отбор.

Манчестър Сити, който успя да се пребори за титлата през миналия шампионат в конкуренцията на Ливърпул и Челси, се нареди седмо място сред най-богатите клубове в света в класацията на Forbes. Лидери са испанските колоси Реал Мадрид и Барселона.

В специално изявление президентът на Сити Халдун Ал Мубарак приветства споразумението с японския производител: "След нашите инвестиции и подкрепа за Йокохама Маринос стана много ясно, че Nissan и CFG споделят обща страст и амбиция за по-нататъшен растеж и развитие".

Главният изпълнителен директор на Nissan Карлос Гон определи партньорството като "ключова платформа за по-нататъшно укрепване на нашата марка в световен мащаб".

CFG е притежател на широк портфейл от спортни активи, в това число Манчестър Сити, Мелбърн Сити и Ню Йорк Сити.

По-рано тази година Nissan постигна споразумение за спонсорство на най-голямото клубно първенство по футбол в света – организираният от УЕФА турнир Шампионска лига. Стойността на 4-годишната сделка не бе разкрита, но според информацията настоящите спонсорски договори са били в размер на около 54,5 млн. евро на сезон.

Nissan ще замени Ford, който през миналия месец съобщи, че ще прекрати 22-годишното си партньорство със спортното събитие. Другите основни спонсори са MasterСard, UniСredit, Heineken, Газпром и Sony.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:10 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още