IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Манила е домакин на втория панаир на изкуството във Филипините

Експерти прогнозират, че цените на пазара ще започнат да се повишават

14:25 | 24.02.14 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Президентът на Ayala Land Inc. Зобел де Аяла, филипинският министър на търговията и промишлеността Грегори Доминго и звездата на "Мис Сайгон" Леа Салонга бяха сред ВИП гостите, изпълнили паркинг в Манила миналата седмица за откриването на Филипинския панаир на изкуството.

Във втората си година изложението, което включва съвременно изкуство от Филипините, се провежда на два от етажите на закрит паркинг в сърцето на финансовия квартал Макати. То продължава до 23 февруари, предаде Bloomberg.

В сравнение с други изложения в региона като Art Basel в Хонконг и Art Stage в Сингапур, където се продават произведения за стотици милиони долари, панаирът във Филипините е скромен, като предлага творби за едва няколко милиона долара.

"Предимството е, че на никоe друго място в света не могат да се намерят произведения с такова качество на такива цени", казва съоснователят на събитието Трики Лопа.

Ниските цени се дължат на факта, че сцената на изкуството във Филипините все още не е залята от международните колекционери.

Изключение правят няколко художници като Роналд Вентура - една от картините му бе продадена за 1,1 млн. долара на търг на Sotheby's в Хонконг през 2011 г.

Въпреки че има няколко картини, които се продават за шестцифрени суми, повечето са на цени между 2000 и 10 000 долара, казва Лопа.

Експерти прогнозират, че цените ще започнат да се повишават, тъй като все повече международни галерии започват да излагат творби на филипински художници.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:30 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още