IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

McDonald’s маха изкуствените съставки от бургерите

Новите рецепти са опит от страна на компанията да си изгради по-здравословен образ и да обърне негативните тенденции при продажбите на американския пазар

10:24 | 27.09.18 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американската компания, собственик на верига ресторанти за бързо хранене McDonald’s Corp., възнамерява да премахне изкуствените съставки от повечето храни, за да спечели онези клиенти, които не желаят да купуват продукти с наличието на добавки като калциев пропионат и натриев бензоат, предава Wall Street Journal.

Тези, както и други съставки, които попадат в рецептата на известните бургери на компанията, ще бъдат премахнати от ресторантите. По този начин запазени марки като „Big Mac”, “Quarter Pounder” и бургерите от „Happy Meal” ще бъдат освободени от изкуствените стабилизатори, оцветители и овкусители. 

Новите рецепти на McDonald’s са опит от страна на компанията да си изгради по-здравословен образ и да обърне негативните тенденции при продажбите на американския пазар.

През тази година компанията започна да произвежда „Quarter Pounders” с прясно говеждо месо. Фруктозният царевичен сироп вече е заменен със захар, премахнати са изкуствените консерванти в „Chicken McNuggets”, а маргаринът е сменен с масло.

От McDonald’s обявиха, че след направените промени продажбите са се увеличили съществено.

„Това наистина трябва да служи като доказателство за подобряването на качествата на нашите храни“, заяви Крис Кемпчински, президент на компанията за САЩ.

Въпреки това ръстът при продажбите на продуктите на McDonald’s за второто тримесечие (2,6%) не оправда очакванията на анализаторите за 3%. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 1
Sakamano
преди 5 години
Ами не е нужно да им вярваш. Винаги можеш да дадеш продуктите им за изследване в независима лаборатория (за своя сметка) и да разбереш истината. В случай че лъжат, осъди ги за $1млн.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 0
bgMan
преди 5 години
А дали въобще ще го направят и дали някой ще им повярва?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 1
Jorkata
преди 5 години
Тия ще фалират... :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 0
majnata
преди 5 години
Е то тогаз какво ше се яде от бургера ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още