IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

McDonalds се насочва към Иран

Веригата за бързо хранене обмисля откриването на първите си обекти в страната

12:44 | 20.07.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Американската верига за бързо хранене McDonalds възнамерява след сключването на ядреното споразумение да започне да открива клонове в Иран. Компанията е подала заявление за лиценз в страната, но официално потвърждение все още няма, предава DPA, позовавайки се на местната агенция Tasnim. 

Веригата, която продава пържени картофи и хамбургери, е много популярна сред иранците, и се счита по време на посещенията им в чужбина като задължително място за хапване.

Още по време на президентството на ориентирания към реформите Мохамед Хатами в края на деветдесетте години страната възнамеряваше да разреши откриването на първия филиал на McDonalds в северната част на столицата Техеран.

Тогава обаче се състояха множество протести на хардлайнерите в Иран, който считат компанията за „символ на империализма и американския капитализъм“. Ето защо президентът Хатами и правителството трябваше да замразят проекта. Вместо обект на McDonalds на същата площ бе изграден подобен ресторант за бързо хранене с името Superstar.

Повече по темата четете тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:29 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още