Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

McDonald's съди бившия си главен изпълнителен директор

Стив Ийстърбрук беше отстранен заради проблемно поведение

McDonald's съди бившия си главен изпълнителен директор

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Американската верига за бързо хранене McDonald’s съди бившия си главен изпълнителен директор Стив Ийстърбрук за предполагаема измама в рамките на вътрешно разследване на компанията за неговото поведение, пише CNBC.

През ноември бордът на McDonald’s обяви, че е отстранил от ръководството Ийстърбрук заради спорни отношения със служители. Управленският пост беше наследен от Крис Кемпчински.

Сега компанията твърди, че нова информация за действията на Ийстърбрук е станала известна, което е довело до допълнително разследване от страна на организацията.

Още по темата

Твърди се, че разследването е разкрило, че Ийстърбрук е излъгал компанията и преди да бъде уволнен е унищожил информация за неприличното си поведение, включително данни за още три сексуални връзки със служители.

Бордът обяви, че не би сключил финансовото споразумение за оттеглянето на Ийстърбрук, ако е знаел за предполагаемите случаи. McDonald’s съди бившия си главен изпълнителен директор, за да си върне компенсациите и обезщетенията, които той е получил като част от споразумението.

Освен това компанията обяви, че е предприела мерки, за да му попречи да извършва каквито и да било действия с акции, включително продажбата им.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Миглена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
LVMH даде сделката за покупката на Tiffany за одобрение от ЕС