IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

McDonald's съди бившия си главен изпълнителен директор

Стив Ийстърбрук беше отстранен заради проблемно поведение

16:44 | 10.08.20 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;David Paul Morris/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Американската верига за бързо хранене McDonald’s съди бившия си главен изпълнителен директор Стив Ийстърбрук за предполагаема измама в рамките на вътрешно разследване на компанията за неговото поведение, пише CNBC.

През ноември бордът на McDonald’s обяви, че е отстранил от ръководството Ийстърбрук заради спорни отношения със служители. Управленският пост беше наследен от Крис Кемпчински.

Сега компанията твърди, че нова информация за действията на Ийстърбрук е станала известна, което е довело до допълнително разследване от страна на организацията.

Твърди се, че разследването е разкрило, че Ийстърбрук е излъгал компанията и преди да бъде уволнен е унищожил информация за неприличното си поведение, включително данни за още три сексуални връзки със служители.

Бордът обяви, че не би сключил финансовото споразумение за оттеглянето на Ийстърбрук, ако е знаел за предполагаемите случаи. McDonald’s съди бившия си главен изпълнителен директор, за да си върне компенсациите и обезщетенията, които той е получил като част от споразумението.

Освен това компанията обяви, че е предприела мерки, за да му попречи да извършва каквито и да било действия с акции, включително продажбата им.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още