IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

McDonald's затваря няколкостотин ресторанта в Китай

Американската корпорация все още оценява въздействието от епидемията, предизвикана от коронавируса, но се предполага, че то ще бъде значително

20:08 | 29.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Източник:&nbsp;Noriko Hayashi/Bloomberg</em></p>

Източник: Noriko Hayashi/Bloomberg

McDonald's ще преустанови дейността в няколкостотин свои обекта в китайската провинция Хубей - центърът на епидемията от коронавирус, която отне живота повече от 100 души и хвърли смут в ежедневния живот на милиони хора, съобщава Bloomberg.

Компанията все още има около 3000 локации в страната, заявиха ръководители на веригата по време на разговор с анализатори в сряда. В Китай се намират около 9% от броя на ресторантите на McDonald's в глобален план, но те носят само 3% от оперативните приходи.

Базираната в Чикаго верига за бързо хранене заяви също, че осигурява храна на здравните работници в болниците там и същевременно помага да се направят медицински прегледи на клиенти, които идват в ресторантите.

Контролът на компаниите, които оперират в Китай, се засилва, докато коронавирусът се разпространява и предизвиква безпрецедентни мерки от страна на националните власти. Американската корпорация все още оценява въздействието от епидемията, но се увеличават доказателствата, че то ще бъде значително.

Starbucks обяви във вторник, че затваря над 2000 свои обекта или над половината от общите си локации в континентален Китай, аргументирайки се със слабия трафик в търговските зони и с прекъсванията във веригата за доставки в следствие на епидемията.

McDonald's има около 3300 ресторанта в Китай и определя страната като огромна възможност за растеж. През 2017 г. компанията обяви, че планира да добави 1500 ресторанта в Китай и Хонконг през следващите пет години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:04 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още