IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Мега звяр“ оглави боксофис класацията в Северна Америка

Лентата измести от челната позиция екшъна с участието на Том Круз „Мисията невъзможна: Разпад“

12:45 | 13.08.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<div style="clear:both;">
	<em>Снимка:&nbsp;outnow.ch</em></div>
Снимка: outnow.ch

Фентъзи трилърът „Мега звяр“, който разказва история за нападение на смятана за отдавна изчезнала праисторическа акула, оглави боксофис класацията на Северна Америка, съобщава БТА.

Повече от 40 години след излизането на екран на класиката „Челюсти“ на Стивън Спилбърг филмите на „акулска тематика“, дори и посредствени, продължават да привличат публика, отбелязват анализатори.

В по традиция тромавия августовски уикенд „Мега звяр“ успя да събере 44,5 милиона долара от продажбата на билети в киносалоните на САЩ и Канада. 

След две седмици на върха екшънът с участието на Том Круз „Мисията невъзможна: Разпад“ отстъпи до втората позиция с приходи от почивните дни в размер на 20 милиона долара.

Третото място е за семейния филм „Историята на Кристофър Робин и Мечо Пух“ с приходи от 12,4 милиона долара.

Челната петица в боксофис класацията на Северна Америка се допълва от хоръра „Слендърмен“ и филма „BlacKkKlansman“. Приходите от продажбата на билети за двете продукции в киносалоните на САЩ и Канада през уикенда възлизат съответно на 11,3 милиона долара и 10,8 милиона долара, допълва още БТА.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:44 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още