IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меган Маркъл: В Бъкингам се тревожеха за цвета на кожата на детето ни

Хари описа себе си, баща си и брат си принц Уилям като попаднали в капана на монархическата система

11:54 | 08.03.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: EPA/KATE CAMPBELL</em></p>

Снимка: EPA/KATE CAMPBELL

Интересът в навечерието на излъчването бе значителен. Сега американската телевизия CBS разпространи разговора на водещата Опра Уинфри с британския принц Хари и херцогиня Меган. В него двойката разкри някои забележителни подробности от времето си в кралското семейство и относно решението си да се откажат от кралските задължения.

В двучасово интервю принц Хари и съпругата му Меган разказаха за расизма в кралското семейство и безсърдечието, с което са се сблъскали от първия момент, което довело цветнокожата американка до самоубийствени мисли. Двамата разкриха още, че второто им дете ще е момиче и че през 2018 г. са се венчали 3 дни по-рано от пищната церемония, която била организирана "за пред света".

Меган гледа на себе си като на жертва на „убийство на имиджа“. Инцидент със снаха й Кейт е бил представен напълно погрешно и всички в кралското семейство са знаели това. За нея това било „началото на истинското убийство на имиджа“ и „повратна точка“ в отношенията ѝ с кралското семейство. 

Херцогинята от Съсекс се позовава на инцидент преди сватбата ѝ с Хари през май 2018 г., за който се твърди, че е разплакал снаха ѝ и за който се съобщава широко в таблоидите. „Вярно беше обратното", каза Меган в интервюто. „Всички в институцията знаеха това“. Всъщност Кейт беше „разстроена от нещо“, но след това го е осъзнала и се е извинила.

Първите оценки на интервюто на Опра Уинфри, излъчено в праймтайма на CBS, са, че то има унищожителен ефект за кралското семейство в Лондон.

А от разговора ще има още, защото Уинфри съобщи, че след няколко часа предстои специално предаване, в което ще покаже неизлъчвани части от интервюто. 

Веднага се потвърдиха и очакванията, че то ще бъде възприето по различен начин от двете страни на Атлантика. За американците най-важни се оказаха разкритията за отношението към расата и обикновения произход на Маркъл. Много британци пък започнаха да обвиняват двамата още преди излъчването довечера във Великобритания, че младите проявяват грубо неуважение към Нейно Величество.

Един от най-ярките моменти в разговора бе, когато Маркъл, чиято майка е афроамериканка, заяви, че в кралското семейство е имало притеснения за това с какъв цвят на кожата ще се роди синът им Арчи. Съпругът ѝ спомена за същото в "разговор, който никога няма да споделя" и че е бил шокиран и наранен от това, че никой в семеството му никога не е осъдил расисткия начин, по който пишат и говорят медиите за тях двамата.

Животът в орбитата на двореца бил толкова стресиращ, че Меган твърди, че е мислила и за самоубийство. „Просто не исках повече да съм жива", каза тя по CBS. По това време тя също се страхувала да остане сама, защото можела да си навреди. Маркъл сподели, че когато психически е изпаднала в тежка криза, е потърсила помощ, но ѝ било отвърнато, че нищо не може да се направи, "защото ти не си платен служител на институцията". 

Хари каза, че се чувства предаден от баща си принц Чарлз и макар че винаги ще го обича, има много неща за оправяне в отношенията им. Той описа себе си, баща си и брат си принц Уилям като попаднали в капана на монархическата система.

Противно на спекулациите в британската преса, Меган се въздържа от лични нападки срещу кралското семейство. Кралицата винаги се е отнасяла добре с нея, каза херцогинята. Нейната снаха Кейт също е „добър човек“.

Хари от своя страна заяви, че се притеснява, че историята може да се повтори. Това се счита за намек за майка му, принцеса Даяна. Тя също не се чувстваше комфортно в кралското семейство и загина в автомобилна катастрофа през 1997 г., докато бягаше от папараци.

39-годишната Маркъл и Хари (36) се отказаха от кралските си задължения преди около година и се преместиха в дома на Меган в САЩ със сина си Арчи, който през май ще навърши две години. Междувременно двойката очаква второ дете – то ще бъде момиче, както двамата съобщиха в интервюто. „Като имаш момче и момиче, какво повече можеш да искаш?“, каза Хари. Двамата искали да останат с две деца и очакват бебето през лятото.

Междувременно WSJ съобщи, че американската телевизия CBS ще плати между 7 и 9 млн. долара за правата да излъчи интервюто на американската водеща Опра Уинфри. 

Часове преди интервюто по BBC бе изъчено послание на кралица Елизабет Втора по повод на Деня на Общността на нациите. По време на изявата присъстваха всички основни официални членове на кралското семейство с изключение на лекуващия се в болница принц Филип - кралицата, синът ѝ принц Чарлз, съпругата му Камила, внукът на кралицата принц Уилям и съпругата му Кейт. В речта си кралицата изрази "дълбока признателност за взаимното подпомагане и духовната подкрепа, на които се радваме, когато сме свързани едни с други" по време на пандемията от коронавируса.

По-рано през деня обаче британските медии съобщиха, че кралицата няма да гледа интервюто на Опра Уинфри.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още