IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меси ще получава чисто по около 35 млн. евро годишно в ПСЖ

34-годишната аржентинска звезда се е договорила за двугодишна сделка с опция за още една

16:42 | 10.08.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Меси на летището в Барселона. <em>Снимка: EPA/ALEJANDRO GARCIA</em></p>

Меси на летището в Барселона. Снимка: EPA/ALEJANDRO GARCIA

Лионел Меси финализира споразумението по договора си с Пари Сен Жермен (ПСЖ) и отлетя за Франция във вторник, за да завърши прехода, който потвърждава края на дългогодишното му сътрудничество с Барселона.

34-годишната аржентинска звезда се е договорила за двугодишна сделка с опцията за още една, твърди The Associated Press, цитирайки запознат с преговорите източник. Той е говорил с условието да остане анонимен, защото обсъжда договора преди подписването му и официалното съобщение.

Очаква се Меси да печели около 35 млн. евро нетно годишно, казва източникът на агенцията. Бащата и агент на Меси, Хорхе, също потвърди в кратък разговор с репортери на летище Josep Tarradellas Barcelona-El Prat, че Меси преминава в ПСЖ.

Финансиран в продължение на десетилетие от суверенния фонд на Катар, ПСЖ е един от малкото клубове в света, който би могъл да сипозволи подобна сделка, като събере Меси с бразилския нападател Неймар и световния шампион с отбора на Франция Килиан Мбапе.

След като ПСЖ трябваше да плати 222 млн. евро, за да привлече Неймар от Барселона през 2017 г., сега трансферна такса за Меси няма.

Меси стана най-желаният свободен агент в историята на футбола, след като договорът му с Барселона изтече. Каталунският клуб се надяваше да запази футболиста, който се съгласи да намали заплатата си наполовина, но все пак и така тимът не би спазил финансовите разпоредби на испанската лига.

Треньорът на ПСЖ Маурисио Почетино беше в контакт с аржентинеца, откакто Барселона обяви миналия четвъртък, че Меси ще напусне клуба, към който се присъедини като 13-годишен, преди да спечели всеки един голям трофей в кариерата си.

Меси е спечелил шест награди „Златна топка“ като признание на статута си за един от най-великите на всички времена играчи.

ПСЖ ще се надява не само че Меси ще помогне на отбора да си върне титлата на Франция, загубена за сметка на Лил през миналия сезон, но и най-сетне ще спечели Шампионската лига.

Ако клубът използва формация 4-3-3, атакуващата формация може изглежда така: Меси разгърнат отдясно, Неймар отляво, а Мбапе между тях като център нападател.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още