IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Милионерите в САЩ са намалели с 500 хил. за рекордно кратко време

500-те най-богати хора в света са загубили почти 1,3 трлн. долара от началото на годината

21:10 | 24.03.20 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

В края на 2019 г. в САЩ имаше безпрецедентните 11 млн. милионери, отражение на най-дългия бичи пазар в историята на страната благодарение на ултраниските лихви и данъчните облекчения.

Само няколко месеца по-късно обаче картината е поразяващо различна. Броят на домакинствата в САЩ с богатство над прага от 1 млн. долара е намалял с най-малко 500 хил. към миналия петък, сочат данни на компанията за анализи Spectrem Group, цитирана от Bloomberg.

Финансовата и здравната криза, породени от COVID-19, са подкопали непропорционално състоянието на заможните хора, които е по-вероятно да притежават акции от населението като цяло. В края на 2019 г. най-богатият 1% от домакинствата в САЩ е притежавал 53,5% от акциите и дяловете във взаимни фондове, сочи статистика на Федералния резерв.

Загубите са се отразили на богатите на всички нива – от най-заможните до тези с богатство от над 25 млн. долара, сочи докладът. Унищожаването на богатството на най-заможните американци е особено голямо. САЩ САЩ

500-те най-богати хора в света са загубили почти 1,3 трлн. долара от началото на годината, сочи Индексът на милиардерите на Bloomberg. Това се равнява на спад от 21,6% на колективното им нетно богатство. Американците в класацията, които към момента са 180, са загубили 433 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
panther
преди 4 години
Поскам салза!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още