IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Милионерите в света са спокойни за своите инвестиции въпреки рисковете

Около 82% от анкетираните казват, че в момента се намираме в един от най-непредсказуемите периоди в историята

13:59 | 17.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Глобалният икономически, финансов и политически пейзаж никога не е бил по-тревожен, но богатите в света са уверени, че могат да си поправят път през мъглата на несигурността през следващата година, показват резултатите от проучване, публикувано в Ройтерс.

Констатациите от изследването на UBS Wealth Management с участието на повече от 2 800 милионери в седем страни показват висока степен на тревога за глобалната финансова система от една страна и върховно самочувствие и оптимизъм от друга.

Около 82% от анкетираните казват, че в момента се намираме в един от най-непредсказуемите периоди в историята. Повече от една четвърт от тях преразглеждат своите инвестиции и почти половината заявяват, че възнамеряват, но все още не са го направили.

В същото време повече от три четвърти (77%) смятат, че могат „да преценят точно финансовия риск, произтичащ от несигурни събития", като 51% очакват финансовите им средства да се подобрят през следващата година в сравнение с 13%, които очакват да се влошат.

Повече от половината (57%) са оптимисти за постигането на своите дългосрочни цели в сравнение с 11%, които са по-песимистично настроени. Изследването показва още, че общо 86 на сто от инвеститорите се доверяват на собствените си инстинкти при вземането на важни решения.

„Повечето милионери идентифицират икономическите и финансовите рискове като големи притеснения и имат сериозни съмнения относно световната корпоративна и финансова система. И все пак те навлизат в бъдещето с увереност", казва се в изводите от проучването.

В изследването участват 2 842 милионери от Хонконг, Япония, Сингапур, Мексико, Италия, Швейцария и Великобритания. Богатството на всеки от тях се оценява на най-малко 1 млн. долара. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още