IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Мисията невъзможна" оглави боксофиса в Северна Америка

Това е най-добрият дебют на лента от прочутата поредица

10:37 | 30.07.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Mission Impossible Facebook page</em></p>

Снимка: Mission Impossible Facebook page

Шестият филм от поредицата екшъни „Мисията невъзможна“, в която участва Том Круз, се радва на най-добрия дебют от всички филми от серията, пише Bloomberg.

“Мисията невъзможна: Разпад“ на Paramount Pictures се озова на върха на боксофиса в САЩ и Канада тази седмица, като събра 61,5 млн. долара по данни на ComScore. С това лентата лесно изпревари другата нова премиера „Малки титани: В готовност!“ на Warner Bros., която се изкачи до пето място, след като генерира 10,5 млн. долара от продажбата на билети.

Франчайзът „,Мисията невъзможна“, който е един от най-популярните на Paramount Pictures, допълва успешния киносезон. Филмът е с бюджет от 178 млн. долара и се очакваше да генерира над 65 млн. долара при дебюта си, сочат данни на Box Office Mojo.

В най-новата лента от поредицата Круз се завръща в ролята си на Итън Хънт. Този път тайният агент трябва да открие и да деактивира атомна бомба, която неговият враг Соломон Лейн е създал. Действието се развива в градове като Париж, Лондон и Белфаст. Критиците препоръчват филма, сочат данните в агрегатора RottenTomatoes.com.

Предишният най-голям дебют на лента от серията беше „Мисията невъзможна II”, който събра 57,8 млн. долара, твърди Box Office Mojo. Първите пет филма са генерирали 2,79 млрд. долара приходи в световен мащаб.

Другата премиера „Малки титани: В готовност!“ не успя да отговори на очакванията за 17,5 млн. долара приходи – прогноза на анализаторите на Bof Office Pro. Филмът на Warner Bros. е създаден с бюджет от 10 млн. долара, без разходите за реклама, сочат данните на Box Office Mojo. 91% от критиците в RottenTomatoes.com препоръчват лентата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:09 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още