IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Младоженци от цял свят вдигат сватби в Двореца в Балчик

Най-много са двойките от Великобритания и Румъния

14:44 | 16.07.15 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;&nbsp;ДКИ КЦ &quot;Двореца&quot;&nbsp;</em>www.dvoreca.com</p>

Снимка:  ДКИ КЦ "Двореца" www.dvoreca.com

Ръст на сватбените ритуали, които се извършват на територията на бившата лятна резиденция на румънската кралица Мария в Балчик, отчитат от ДКИ КЦ "Двореца", съобщи БТА.

Голяма част от бракосъчетанията в Двореца са на смесени двойки. Процентът на българските сватби е около 30, а в 20 на сто от тържествата и двамата младоженци са чужденци.

Най-много са двойките от Великобритания и Румъния. Сред избралите да се врекат във вечна вярност на територията на "Двореца" са били и младоженци от остров Бали, Сингапур, Дубай, Исландия, САЩ, Мексико, Венецуела, Испания, Италия и др.

Мястото, където двойките изричат своите клетви на вярност, е едно от най-знаковите на територията на културния център. "Нимфеум" или "Храм на водата" е римска лоджия, построена и използвана от кралица Мария Александра Виктория де Единбург като място, на което тя е празнувала свои рождени и именни дни, посрещала е множество значими гости, делегации и шествия по различни официални поводи.

"Двореца" се избира както за официални граждански и църковни сватбени ритуали, така и за символични сватбени тържества. Територията на архитектурно-парковия комплекс, освен като място за сватбени ритуали, все по-често е и сцена, на която се отправят предложения за брак, казва още от културния център. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още