IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mondelez е напът да придобие част от бизнеса на Campbell Soup?

Според източници на Bloomberg става въпрос за производителите на бисквити Arnott’s Biscuits и Kelsen Group

20:54 | 29.03.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Royal Dansk Facebook Page</em></p>

Снимка: Royal Dansk Facebook Page

Производителят на захарни изделия Mondelez International, собственик на бранда бисквити Oreo и шоколади Cadbury, е в напреднали разговори за придобиването на международните марки, продавани от Campbell Soup, съобщава Bloomberg, позовавайки се на свои източници. 

Компанията преговаря по финалните условия за покупката на Arnott’s Biscuits - производителя на бисквитите Tim Tam, и датската компания за маслени бисквити Kelsen Group. Страните обсъждат цена от около 2,5 млрд. долара за активите, твърдят източниците, поискали анонимност заради конфинденциалност на информацията.

Campbell Soup заяви през август, че планира да продаде бизнесите си с международни и пресни храни след тримесечен преглед. Компанията, която среща натиска на активиста инвеститор Дан Лоуб, представи плановете си за преоценка на портфолиото си от марки.

Arnott’s Biscuits стартира дейността си през 1865 г. като пекарна на север от Сидни, сочи информация от сайта на компанията. В момента за нея работят около 2400 души в Австралия и няколко хилади души в Азиатско-тихоокеанския регион. Kelsen Group притежава маслените бисквити Royal Dansk, известни с кръглите си сини метални кутии, и Denmark’s Kjeldsens.

Засега не са достигнати финални споразумения и разговорите може да се провалят или пък да се появи друг купувач, казват източниците. Ferrero и консорциум, подкрепян от KKR & Co., са сред водещите кандидати, изразили интерес по-рано в процеса, казват източниците.

Акциите на Mondelez почти не бележат промяна в цената си, поскъпвайки с 0,2% в Ню Йорк. Книжата на Campbell също остават почти без промяна, поевтинявайки с 0,3%.

Представители на Campbell Soup, Mondelez и KKR са отказали коментар, а представители на Ferrero не са били веднага достигнати за такъв извън редовното работно време.

Австралийски вестник съобщи на 27 март в Сидни, че Mondelez е единственият финален кандидат за бизнесите на Campbell, без да споменава откъде има тази информация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:14 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още