IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mondelez стартира плана си за спешни ситуации заради Brexit

Компанията трупа съставки, шоколади и бисквити в случай на Brexit без сделка

10:06 | 11.09.18 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Производителят на шоколадови изделия Mondelez International, който е собственик на брандове като Cadbury и Milka, трупа съставки, шоколади и бисквити в случай на Brexit без сделка, съобщава Times, цитирайки председателя на европейското подразделение на компанията.

Обединеното кралство трябва да напусне Европейския съюз на 29 март следващата година, но за момента няма цялостно споразумение за излизане. В същото време британската управляваща партия е разединена в позициите си по плана Чекърс на министър-председателя Тереза Мей, който до голяма степен приема „общи правила“ за стоките, коментира Ройтерс.

Mondelez предпочита добра сделка за Brexit, която ще позволи свободното придвижване на продукти, съобщава Times, цитирайки председателя на Mondelez Europe Хю Уебър.

„Въпреки това ние се подготвяме и за твърд Brexit и... трупаме по-големи обеми съставки и крайни продукти“, е казал Уебър според изданието.

Компанията има план за спешни ситуации, тъй като Великобритания не е самодостатъчна от гледна точка на хранителните съставки, допълва вестникът.

Mondelez не е била веднага открита за коментар извън редовното работно време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още