IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Музикант: Хората искат да гледат концерти на живо

Много ни липсваше контакта със зрителите и обмяната на енергия по време на пандемията, посочи Алек Кирев

22:58 | 14.07.21 г. 1
Музикант: Хората искат да гледат концерти на живо

„На нас музикантите изключително много ни липсваше контакта с хората и обмяната на енергия. По време на пандемията хората видяха какво е да няма подобен тип изпълнения, което изостри техния апетит. Откъсването ми припомни колко много държа на живия контакт с публиката“, коментира той.

Алек Кирев е един от българските музиканти, които по време на пандемията направиха онлайн концерти.

„Направих 2-3 онлайн концерта – беше приятно, но и странно, защото в един момент се усещаш застанал пред една камера или срещу телефона си и даваш най-доброто от себе си. Това за мен е вариант, но личният досег с хората не може да бъде заменен от нищо“, сподели музикантът.

Най-новата песен в негово изпълнение е "Тишина". „Мечтите имат навика да се сбъдват, ако успееш да намериш тишината в себе си. Човек трябва да се обърне към собствения си глас. Тишината е многопластова дума – на най-шумното място може да се почувстваш спокоен, а на купон самотен“, посочи причината за емоционалния си избор Алек Кирев.

Той обясни, че видеото е правено в съавторство с Ясен Григоров, с който е бил в тандем и за песните „Северна звезда“ и „Мечти“.

„Любопитното за кадрите на песента „Тишина“ е, че са снимани не с идеята да участват в подобна продукция, а са спомен от една почивка на две сродни души“, разказа Алек Кирев.

Той коментира и новината, че партията на Слави Трифонов предлага Станислава Армутлиева за министър на културата и вече има петиция срещу нея от хора на изкуството.

„Лично аз не съм имал професионални отношения със Станислава Армутлиева. Фактът, че много хора са се организирали да пуснат петиция значи нещо. Подобни сигнали от хора, които работят в този бранш, не бива да се подминават“, съветва музикантът.

Какви музикални проекти се създадоха по време на коронакризата? Какво очакват творците от новите управляващи?

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да видите тук.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
Един Българин
преди 2 години
Разбира се че искаме. Те и протестите се опитаха да спрат и какво ли не под предлог че "всички ще измрем" па на и хора с тонове хронични заболявания още тровим жалкия живот на тулупа. Дано няма следващ ***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още