IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 30 души са протестирали пред дома на Джеф Безос по време на Кибер понеделника

Протести срещу Amazon имаше и в други градове, включително Сан Бернардино в Калифорния

15:31 | 03.12.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Източник: Ройтерс</em></p>

Източник: Ройтерс

Над 30 души, настроени критично срещу гиганта в онлайн търговията Amazon, се събраха пред луксозното жилище на основателя на компанията Джеф Безос в Ню Йорк точно на Кибер понеделник, предаде БТА, позовавайки се на ДПА.

Кибер понеделник е денят, по време на който се регистрират най-много продажби онлайн, тъй като много интернет магазини намаляват цените си преди Коледа.

Протестиращите изразиха гнева си от лошото заплащане и лошите условия на труд в Amazon.

От известно време компанията е в центъра на вниманието във връзка с подобни проблеми. Зад протестиращите в Ню Йорк стоят група служители на Amazon, профсъюзи и активисти.

Протести срещу Amazon имаше и в други градове, включително Сан Бернардино в Калифорния.

Amazon посочи в изявление до американски медии, че неговите критици, защитаващи личните си интереси, особено що се отнася до профсъюзи и групи, "финансирани от нашите конкуренти",  които имат интерес да разпространяват невярна информация.

Въпреки протестите според данни от Adobe Analytics потребителите в САЩ са похарчили рекордните 9,4 млрд. долара по време на Кибер понеделника, като Amazon е един от най-популярните сайтове за пазаруване. 

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 4
Бидонойл
преди 4 години
Ако не са доволни от заплащането и условията, защо не си потърсят друга работа? Или да се върнат на тази, от която са дошли - продавачка, сервитьорка или общ работник. Щом протестират вместо да напускат, значи все пак работата в Амазон не е чак толкова лоша.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още