IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Наградата „Златен глобус“ помага на „1917“ да задмине „Възходът на Скайуокър“

Преди да спечели приза за най-добра драма не се очакваше от „1917“ да отчете повече от 29 млн. долара от продажба на билети

14:47 | 10.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Източник: Getty</em></p>

Източник: Getty

„1917" - епосът за Първата световна война и изненадващ победител на наградите „Златен глобус“ - надмина последния филм от сагата „Междузвездни войни“, превръщайки се в най-търсеното заглавие на уебсайта за билети Fandango.

Лентата на режисьора Сам Мендес и Comcast Corp. на Universal Pictures спечели наградата „Златен Глобус“ за най-добра драма на церемонията в неделя, конкурирайки се с филми като „Брачна история“ и „Ирландецът“. На следващата сутрин продажбите на билети за „1917” са се удвоили в сравнение със седмица по-рано, според данни от уебсайта.

Сега филмът изглежда готов да се изкачи над „Възходът на Скайуокър“ по време на дебютния си уикенд, слагайки край на триседмичното господство начело на боксофиса за последната част от поредицата „Междузвездни войни“ на Walt Disney, съобщава Bloomberg.

„За почитателите на свежо, оригинално съдържание в кината солидната авансова продажба на билети за „1917“ е чудесна новина", казва Ерик Дейвис, редактор на сайта Fandango, който също е собственост на Comcast. „Това доказва, че на масата има място за нови истории", добавя още той.

Дори преди победата „1917” се очакваше да ръководи боксофиса този уикенд, но наградата придаде на филма още повече привлекателност. Продукцията може да генерира 36 млн. долара в страната, в сравнение с 16,8 млн. долара за „Междузвездни войни“ и 14,4 млн. долара за „Джуманджи: Следващото ниво“, според Box Office Pro. Преди да спечели приза за най-добра драма не се очакваше от „1917“ да отчете повече от 29 млн. долара от продажба на билети

Това би било сравнимо с представянето на филмите „Последният оцелял" и „Враг номер едно “, според Box Office Pro. И „1917“ го прави без известен актьорски състав или връзка с текущи събития.

Това може да е положителен знак за оригиналните филми, които ще атакуват киносалоните тази година, заяви Дейвис. Очаква се постъпленията от боксофиса да намалеят в сравнение с 2019 г., поради по-малкото на брой големи блокбъстъри като „Отмъстителите: Краят“ и „Замръзналото кралство 2“.

„1917“ разказва историята на двама британски войници по време на Първата световна война, които имат задачата да доставят послание на територията на врага, за да спасят живота на 1600 войници. Освен че филмът спечели наградата за най-добра драма в неделя, Мендес взе и наградата „Златен глобус“ за най-добър режисьор.

„Определено смятам, че някои от големите успешни продукции на 2020 г. ще бъдат оригинални разкази на истории“, каза още Дейвис.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още