IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-богатият човек в Азия продължава щурма си на луксозния сектор

Reliance Brands Ltd. е купила 40% от MM Styles Ltd., която притежава известната марка на дизайнера и стилист Маниш Малхотра

11:43 | 16.10.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Мукеш Амбани. <em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Мукеш Амбани. Снимка: Bloomberg LP

Най-богатият човек в Азия – милиардерът Мукеш Амбани, е купил дял в луксозна модна марка, управлявана от стилиста на едни от най-големите звезди на Боливуд.

Неговата компания Reliance Brands Ltd. е купила 40% от MM Styles Ltd., която притежава известната марка на дизайнера и стилист Маниш Малхотра, става ясно от съобщение на купувача, цитирано от Bloomberg.

Частната модна марка е основана през 2005 г. от дизайнера, който доби популярност през последните 30 години като стилиста на звездите в някои от най-големите хитове в Индия.

Освен че ще увеличи физическото присъствие на марката отвъд четирите ѝ магазина в Индия, Reliance ще създаде „силен технологичен гръбнак“ на лейбъла и ще го превърне в световно модно явление, се казва в позицията. От Reliance не разкриват сумата, за която е сключена трансакцията.

Инвестицията в марката на Малхотра говори за амбицията на Амбани да трансформира Reliance, намалявайки зависимостта ѝ от бизнеса с петрол и петролните продукти, който наследи от покойния си баща.

Милиардерът се опитва бързо да превърне конгломерата си в основан на технологиите гигант за търговия на дребно и потребителски услуги на фона на продължаващата тенденция сред малка група конгломерати в Индия за консолидация.

Освен че придоби редица международни марки и активи през последните години, Reliance сключи партньорства с няколко луксозни международни компании, включително Burberry Group Plc, Hugo Boss AG и Tiffany & Co.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:32 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още