IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-големият увеселителен парк на закрито на Балканите бе открит в София

Общо 4,5 млн. евро са инвестирани в парка, който включва и увеселителен център за възрастни

20:55 | 04.12.14 г. 7
<p>
	<em>Снимка: София Ринг Мол</em></p>

Снимка: София Ринг Мол

4,5 млн. евро са инвестирани в най-големия увеселителен парк на закрито на Балканите, който отвори врати днес в столичния търговски център "София Ринг Мол".

Funtasy Ring Park e разположен на площ от близо 6 хил. кв. м и има капацитет от над 2 хил. деца на възраст между 3 и 11 години.

Част от инвестицията е вложена и в първия увеселителен парк за възрастни у нас, който също бе открит днес в търговския център.

Двата обекта са проектирани и ще се управляват с подкрепата на "София Ринг Мол" от международния инвеститор Krallis Group, който има опит със сходни съоръжения на Балканите.

Очаква се посещенията в двата парка за 2015 г. да надхвърлят 500 хил.

В детския парк има различни атракциони, сред които ледена пързалка, вело зона, аква зона с лодки, въртележка, влакче, хай-тек пързалка, джунгла, трамплини, надуваеми замъци и др.

В увеселителния център за възрастни пък има блъскащи се колички на ужасите, „космическа зона“, в която посетителите могат да изпаднат в безтегловност, стрелбище с лазерни оръжия, както и традиционни електронни игри и флипери.

"София Ринг Мол" отвори врати миналия месец. Той поставя акцент не само върху шопинга, но и върху местата за забавление и за прекарване на свободното време. Центърът предлага 200 магазина, кино с 10 зали, най-голямата закрита картинг писта в страната и разнообразие от заведения за хранене.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 3 rate down comment 0
georgievm
преди 9 години
Имайки предвид климата в България определено закрития вариант на един парк ще има успех. А любителите на природата винаги могат да се качат на Витоша и да й се насладят. Софиянци са късметлии, тъй като имат възможност да прекарват свободното си време и в закрити увеселителни паркове и сред природата. Поздравления за инвеститорите и им пожелавам успех. Нека всички, който се радват на живота и се забавляват да посетят това място и поне за час се откъснат от сивото ни ежедневие.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 8 rate down comment 0
V.At.
преди 9 години
Егати! Някои хора ще се блъскат с колички вместо да пишат по форумите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 8 rate down comment 4
bgMan
преди 9 години
Трябват много специфични умения за да може подобни места за развлечение, разположени в най-бедната част от Източна Европа да излязат на печалба.Много трудна мисия е това.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 15 rate down comment 8
Jorkata
преди 9 години
И тоя парк ще последва съдбата на Софияленд.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 17 rate down comment 3
misanthrope
преди 9 години
НА ЗАКРИТО си пише.Евродисни изобщо не е на закрито и генерално, освен едно влакче на ужасите няма кой знае какво
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 17 rate down comment 3
Biso
преди 9 години
Евродисни ( Дисниленд Париж ), открит през 1992 г. на площ от 19 ( деветнадесет ) кв/км, при първоначален бюджет за изграждане от 1 милиард долара ( по цени от преди 22 години ). Цената за изграждане достига 5 милиарда долара, поради множество дизайнерски и строителни изменения. Парка е разположен на не повече от 4 часа с кола за 68 млн. и на не повече от 2 часа със самолет за други 300 млн. потенциални посетители.Та за 4,5 милиона евро толкова!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 4
sa60o0
преди 9 години
стрелбище, блъскащи колички и въртележка - Това ли е най-големият парк на Балканите !? що за глупости
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още