IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-заможните французи забогатяват по-бързо от останалите богаташи в света

Това сочат данни на Bloomberg Billionaires Index

14:15 | 01.07.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

През първата половина на 2019 г. продължиха гражданските размирици във Франция, след като голяма част от хората излязоха по улиците, за да поискат по-високи заплати и пенсии, в условията на нарастващото неравенство. Но за най-богатите граждани на страната първите шест месеца на годината бяха изпълнени с добри новини, пише Bloomberg.

14 души от Франция, включени в списъка на 500-те най-заможни в света Bloomberg Billionaires Index, са добавили общо 78 млрд. долара към колективното си нетно богатство от 31 декември насам, което представлява увеличение с 35% за периода. Темпът е над два пъти по-голям от този при най-богатите китайци (17%) и американци (15%).

Най-добрата възвръщаемост извън Франция е дошла предимно от Азия, след като най-заможните тайландци записаха 33% увеличение на богатството, следвани от тези в Сингапур (31%) и Япония (24%).

Данните не включват страни с под двама милиардери в класацията. Това изключва Алико Данготе, единственият нигериец в списъка. Неговото състояние е скочило с 60 на сто до 16,8 млрд. долара тази година.

Магнатите от бизнеса с луксозни стоки Бернар Арно и Франсоа Пино, както и Франсоаз Бетанкур Майерс водят позициите във Франция, като са увеличили богатството си с общата сума от 53 млрд. долара.

Търсенето на луксозни стоки от китайците се показа устойчиво, въпреки несигурностите, причинени от търговския спор на страната със Съединените щати.

Книжата на LVMH, компанията на Арно, повишиха стойността си с 45 на сто тази година и се радват на второто най-добро представяне в рамките на френския индекс CAC 40.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:25 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още