IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Напитка с български билки ще покорява Европа и Азия

Напитката е по иновативна технология и се произвежда в Северна Италия

17:08 | 04.05.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Напитка с български билки по иновативна технология се произвежда в Северна Италия. Това разказа Светла Лесова, собственик на Vidas, в интервю за редактора Роселина Петкова в предаването „В развитие“.

„Цялата идеология на компанията е, че ние махаме излишното от храните, които ежедневно консумираме и оставяме същественото“, обясни Лесова.

„Основен пазар за нас е България. Цялата идея започна от това да създадем продукт за нас като българи, за нашите деца като вкусови характеристики, използвайки ползите от билките“, обясни Светла Лесова. 

По думите на госта продуктите, които произвеждат са съобразени с българските вкусове, но са направени така, че да бъдат достатъчно космополитни и да могат да привличат интереса и на други пазари.

„Имаме вече разговори с пазари от нашия регион, както и с Азия и Северна Африка“, отбеляза Лесова.

Светла Лесова разказа за предизвикателствата по време на пандемията, както и за пътя от големите корпорации до собствения бизнес.

Целия разговор вижте във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още