IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

NBA отмени сезона си заради заразен играч

Баскетболистът е от Utah Jazz

12:45 | 12.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Националната баскетболна асоциация (NBA) в САЩ ще отмени сезона си, след като един от играчите е дал положителна проба за коронавирус, което слага край на опитите на лигата да запази бизнеса си както обичайно по време на епидемия, пише Bloomberg.

Играч на Utah Jazz е получил предварителна диагноза, се казва в съобщението на NBA. Резултатите от теста му са излезли малко преди Jazz да играе с Oklahoma City Thunder, но мачът е бил отменен.

“NBA преустановява игрите до следващо нареждане”, посочват от лигата. “NBA ще използва тази почивка, за да определи следващите си стъпки напред по отношение на пандемията на коронавируса”, се казва още.

По-късно NBA обяви, че спира целия сезон на т.нар. си “G” лига.

Играчът, който е заразен с COVID-19, не е бил в арената, когато играта е трябвало да се проведе, коментираха от NBA.

По-рано центърът на Jazz Руди Гобер се опита да покаже, че страховете заради коронавируса са прекалени. Той пипна всеки микрофон и диктофон, докато обсъждаше ситуацията с медиите, които вече нямат достъп до съблекалните и други помещения на големите американски спортни лиги.

По-късно екипът заяви, че той е “болен”, но NBA не разкрива дали той е играчът, който е дал положителна проба. Позовавайки се на анонимни източници, ESPN посочи, че именно Гобер е заразеният играч.

Решението, взето по-малко от 24 часа, сед като редица отбори от NBA бяха непреклонни, че мачовете им ще се играят в арени, пълни със зрители, показва още как спортният свят бърза да промени подхода си към вируса.

Всичко това хвърля съмнения към спортните събития, чиито сезони текат в момента.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:05 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още