IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Недостигът на млечни шейкове в McDonald's показва затегнатия трудов пазар на Острова

Други големи хранителни вериги във Великобритания също съобщават за празнини в менюто си

21:40 | 24.08.21 г. 6
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

McDonald’s изчерпва запасите си от млечни шейкове в Англия, Шотландия и Уелс, превръщайки се в поредната верига ресторанти, понасяща удар от недостига на работна ръка, който вреди на ключови индустрии – от транспорта до преработването на храни, пише Bloomberg.

Заради ограничените доставки някои продукти, включително бутилирани напитки, не са налични в над 1250 обекта на гиганта сред заведенията за бързо хранене във Великобритания, съобщи McDonald’s в комюнике.

Компанията се присъединява към растящ списък с  големи хранителни вериги на Острова, които съобщават за сходни празнини в менюто, включително KFC и Nando’s Group, южноафриканската компания, която във Великобритания е известна с пикантното си пилешко месо.

Недостигът в снабдителната верига в хранителната индустрия се случва, след като хиляди служители напуснаха Великобритания заради Brexit. 14 хил. водачи на ТИР-ове от Европейския съюз са си тръгнали от страната в годината до юни, сочат данни на Британската статистическа служба. Британският съвет за пилешко месо предупреди, че едно на всеки шест работни места в индустрията е незаето заради изтичането на служители, съобщава вестник Guardian.

„Като повечето търговци на дребно ние изпитваме в момента проблеми със снабдителните вериги, които се отразяват на наличностите на малък брой продукти“, коментира McDonald’s във вторник. „Бутилираните напитки и млечни шейкове са временно неналични в ресторантите в Англия, Шотландия и Уелс“, допълни компанията.

Ограниченията заради Covid-19 и указанията на правителството хората да се изолират след контакт с човек, дал положителен резултат за вируса, също водят до недостиг на работна ръка.

Конкуренцията за служители се засилва сред компании, търсещи хора, след като британското правителство отмени повечето мерки за овладяване разпространението на коронавируса през юли.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 2 години
всъщност коментара не беше към теб, трябваше да е нормален коментар, ама нали го знаеш тоя сайт колко е бъгав :)) сорриии
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 0
mrynmryn
преди 2 години
Не ям от там, имат вкус, но усещането в устата е все едно дъвчеш гума.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 0
khao
преди 2 години
... ще преглъщате биг мак с мало виски.. мало кока кола!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 1
mrynmryn
преди 2 години
Има недостиг на мляко на прах ли?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 5
zelka007
преди 2 години
а пък у нас щели да издирват всички собственици на русофилски акаунти и да им вменяват трудова повинност в полза на обществото ... мдаа ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 3
дядя Вова
преди 2 години
Като огладнеят и коренните британци ще се хванат на работа. Още една петилетка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още