Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Несигурността заради пандемията натежа върху прогнозата на Ralph Lauren

Скокът в броя на заразените с COVID принуди много страни да наложат отново блокади, което значително ограничи пазара на висок клас

Несигурността заради пандемията натежа върху прогнозата на Ralph Lauren

Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Ralph Lauren прогнозира ръст на годишните приходи, който се оказа под очакванията на анализаторите. Компанията посочи, че това се дължи на затварянето на магазини и несигурността около коронавирусната пандемия, след като редица държави се борят с новата вълна на Covid-19, предава Ройтерс.

Акциите на търговеца на висок клас дрехи понижиха стойността си с 6% преди началото на борсовата сесия в САЩ, след като приходите на компанията в Северна Америка през тримесечието се оказаха по-ниски от прогнозираното.

Скокът на броя на заразените с коронавируса принуди много правителства да наложат отново блокади, което значително ограничи пазара за високия клас марки и задържа инерцията, наблюдавана при онлайн продажбите в много страни.

Ralph Lauren заяви, че очаква годишните ѝ приходи да нараснат с около 140 до 150 процента, в сравнение със спада миналата година, когато голяма част от магазините бяха затворени. Но компанията предупреди за ефекта от блокадите и ограниченията на няколко ключови пазара, най-вече в Европа и Япония.

Междувременно глобалната индустрия за луксозни стоки се възстановява по-бързо от очакваното от пандемията, подкрепена от бързите ваксинации.

Още по темата

„Средата остава нестабилна“, посочват директорите на Ralph Lauren в изявление.

Миналия месец европейските конкуренти на компанията, включително LVMH, Hermes и Gucci, посочиха, че има силно търсене на луксозни дрехи и чанти.

Нетните приходи на Ralph Lauren са се увеличили с 1% до 1,29 млрд. долара през четвъртото тримесечие и са надминали очакванията за 1,21 млрд. долара.

Приходите в Северна Америка са се свили с 10 на сто до 569 млн. долара, спрямо прогноза за 599,4 млн. долара, предимно заради проблеми с бизнеса за продажби на едро.

На коригирана база Ralph Lauren е спечелила по 38 цента на акция, докато анализаторите очакваха загуба от 73 цента на акция.

По статията работиха: автор Елена Кирилова, редактор Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Nike понижи прогнозата си за продажбите заради проблеми с доставките