IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nestle: Готови сме за още придобивания

Компанията не желае да свива мащаба си

20:00 | 09.09.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Gianluca Colla/Bloomberg</em></p>

Снимка: Gianluca Colla/Bloomberg

Nestle ще направи още придобивания, също големи, обяви главният финансов директор на гиганта в сферата на храните, цитиран от Ройтерс.

„Бяхме много дисциплинирани, но това не ни попречи да направим значителни придобивания – Starbucks, Atrium, сега Aimmune, а вероятно ще има още и в бъдеще, защото ние наистина искаме да го направим“, коментира Франсоа-Ксавие Роджър в уебкаст.

Роджър твърди, че Nestle не желае да намали размера на компанията или нейния мащаб, така че придобиванията явно са на дневен ред, ако съвпадат със стратегията и културата на компанията и предлагат подходяща финансова възвръщаемост.

По думите му апетитът на Nestle е свързан с хранителните продукти, здравето, или категориите с голям растеж, но не само това. „... можем да инвестираме и извън тези категории с висок растеж, ако намерим подходящите възможности“, посочва още Роджърс в рамките на уебкаст на конференция на Barcleys в Бостън.

„В бъдеще ще има известно подобрение в маржа, но не в същата степен, защото ще използваме част от спестяванията, за да подкрепим растежа си, т.е. по същество маркетинговите разходи и разходите за устойчивост ще нараснат“, твърди той.

През юли Nestle заяви, че се стреми към 2-3% ръст на органичните продажби тази година, тъй като търсенето на висококачествени храни за домашни любимци и здравословни продукти се запазва по-високо през второто тримесечие

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:28 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още