IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nestle придобива компанията за студено варено кафе Chameleon

С придобиването компанията се опитва да засили водещия си световен бизнес с кафе

16:17 | 03.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Гигантът за хранителни продукти Nestle обяви второто си придобиване на малка компания за кафе в петък, закупувайки базираната в Тексас Chameleon Cold-Brew. С придобиването компанията се опитва да засили водещия си световен бизнес с кафе, съобщава Ройтерс.

Производителят на Nescafe и Nespresso съобщи, че Chameleon е номер едно марка на студено варено органично кафе в САЩ.

Nestle, която придоби мажоритарен дял в Blue Bottle Coffee през септември, се опитва да съживи забавящите се продажби, сдобивайки се с малки независими брандове, за да се хареса на по-младите потребители.

Конкурентите в сектора на пакетираните храни – от Campbell Soup и Unilever – предприемат подобни стъпки, след като потребителите, които все повече се грижат за здравето си и избират по-малки брандове, избягват големите марки. В същото време социалните мрежи помагат на стартъп компаниите да растат по-бързо.

Nestle, собственик на един от най-големите в света бизнеси с пакетирано кафе, също е изправена пред заплаха от JAB Holding – частна инвестиционна компания, която расте бързо чрез серия от кафе сделки през последните години, от водещи играчи като Douwe Egberts и Keurig и от по-луксозни марки като Stumptown и Intelligentsia.

Спекулациите, че JAB може да придобие Dunkin Brands, отново се появиха миналата седмица, изпращайки акциите на веригата за кафе и понички до рекордни върхове.

След критиките, че реагира твърде бавно на променящите се навици на потребителите, Nestle предприема стъпки да подобри представянето си под управлението на сегашния главен изпълнителен директор Марк Шнайдер.

То идентифицира кафето като ключова сфера на растеж.

Nestle не разкри цената, платена за Chameleon, която произвежда редица студени готови за пиене бутилирани видове кафе, концентрирано студено варено кафе, което може да бъде разтваряно, както и кафеварки за студено варене.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:36 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още