IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nestle ще съкрати 500 ИТ работни места в Швейцария

Производствените звена няма да бъдат засегнати от решението

13:04 | 29.05.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Производителят на храни Nestle планира съкрати до 500 работни места в областта на информационните технологии в своята швейцарска централа. Това се случва в момент, в който компанията насочва работа към технологичен център в Испания и към други места, обяви компанията, цитирана от Ройтерс.

Нито едно от производствените звена няма да бъде засегнато от плановете, обясни фирмата.

Бизнесът с кафе Nespresso също планира да създаде оперативни центрове в Испания и Португалия, за да се възползва от съществуващите центрове за доставки и електронна търговия на Nestle. Освен това планира да създаде център за бутикови операции и в Италия.

"Намерението на Nespresso е да предложи места в тези центрове на всичките 80 служители, засегнати от предложената промяна“, допълва фирмата. Тези места обаче са допълнение към въпросните 500 в ИТ звеното в Швейцария.

Nestle твърди, че остава ангажирана със своята база в Швейцария, където през 2017 г. имаше 10 100 служители.

Този месец фирмата обяви, че планира да комбинира своите научни проучвания в едно швейцарско звено, за да ускори развитието на нови продукти в момент, в който конкуренцията от по-малки играчи става все по-голяма.

Под натиска на инвеститора активист Даниел Льоб за увеличаване възвръщаемостта, Nestle следи внимателно своите разходи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още