IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Netflix отваря собствен онлайн магазин

В него ще се продават ограничени серии мърчъндайз

12:20 | 11.06.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Bing Guan/Bloomberg</em></p>

Снимка: Bing Guan/Bloomberg

Netflix ще пусне свой онлайн магазин, в който ще продава ограничени серии дрехи, лайфстайл мърчъндайз и други стоки, базирани на „Stranger Things”, „Lupin” и други популярни сериали, обяви стрийминг гигантът, предава Ройтерс.

Netlix.shop ще бъде достъпен в Съединените щати от четвъртък и в следващите месеци ще направи експанзия и в други страни, разкри компанията в публикация в блога си.

Видео стрийминг пионерът се сблъсква с нарастващ списък от конкуренти, които предлагат собствени стрийминг услуги и нови филми и сериали. През април Netflix не успя да изпълни прогнозите на Wall Street за броя нови абонати.

Онлайн магазинът предлага нов източник на приходи за Netflix и възможност да разшири продуктовата си линия отвъд стоките, които продава през партньори като Target и Walmart.

Мърчъндайзът в онлайн магазина ще включва „внимателно селектирани висококачествени модни дрехи и лайфстайл продукти“, обяви компанията.

Продуктите, дебютиращи този месец, включват ежедневно облекло и екшън фигурки, базирани на аниме сериалите „Yasuke” и „Eden”, както и други дрехи и декоративни стоки, вдъхновени от френския криминален трилър „Lupin”, разкри Netflix. Продуктите от серията за „Lupin” са разработени заедно с Лувъра.

В бъдеще компанията планира да пусне продукти, базирани на хитовите сериали „The Witcher” и „Stranger Things”.

Освен това Netflix стои зад видео игри, свързани със „Stranger Things” и „La casa de Papel (Money Heist)”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още