IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Next понижи насоките си за печалбата и продажбите за тази година

Една от причините са по-слабите международни продажби

11:23 | 24.03.22 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Британската верига за дрехи и стоки за дома Next понижи насоките си за печалбата и продажбите за тази година, след като войната в Украйна, по-слабите международни продажби и ускоряващата се инфлация помрачават перспективите, съобщава Bloomberg.

Търговецът на дребно прогнозира печалба от 850 млн. паунда (1,1 млрд. долара) за годината до края на януари, което е с 10 млн. паунда по-малко спрямо предишната оценка, показва изявление от четвъртък. Промяната в перспективите се случва, макар че Next обяви печалба за миналата година в съответствие с оценките.

Next се оказа един от основните печеливши в търговията на дребно по време на блокадите във Великобритания, като компанията повиши прогнозата си за годишната печалба пет пъти от миналия април насам. Сега търговецът усеща въздействието от затварянето на сайтовете си в Украйна и Русия, а у дома вероятността потребителите да харчат за дрехи е по-малка, тъй като са изправени пред нарастваща криза с разходите за живот заради все по-високите сметки за бензин и енергия.

Next понижи прогнозата си за ръста на продажбите си без отстъпки до 5% от 7%.

Търговецът на дребно управлява стотици магазини във Великобритания и огромен местен и международен сайт, продавайки както своя моден бранд, така и други марки. През 2020 г. Next даде старт на Total Platform – подразделение, което позволява на други брандове да използват своите интернет възможности, складове и логистична мрежи за собствения си бизнес с онлайн търговия.

Акциите на компанията са поевтинели с 22% тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още