IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Независима страна ще води прегледа на практиките и управлението на Sports Direct

Решението на основателя на компанията може да реши сблъсъка между него и миноритарните акционери

12:02 | 20.09.16 г.
<p>
	Майк Ашли. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Майк Ашли. Снимка: архив Ройтерс

Търговецът на спортни стоки Sports Direct International се поддаде на призивите на инвеститорите прегледът на работните му практики и корпоративното управление да бъде воден от независима страна – стъпка към разрешаването на сблъсъка между основателя и милиардер Майк Ашли и миноритарните акционери.

Прегледът, обявен по-рано този месец, вече няма да бъде ръководен от консултанта на компанията RPC, заяви британската компания в съобщение от вторник, цитирано от Bloomberg. Решението идва след „внимателно разглеждане на опасенията, изразени от независими акционери“.

Отстъплението в позицията показва, че Ашли – мажоритарен собственик на компанията и нейн заместник-председател, приема опасенията на акционерите по-сериозно на фона на обвиненията за недостатъци в трудовите практики и неадекватно корпоративно управление. Форумът на инвеститорите, чиито членове представляват около 27% от миноритарните акционери на Sports Direct, каза миналия месец, че избирането на RPC означава, че прегледът няма да бъде независим.

Sports Direct каза още, че ще има демократичен вот сред служителите, пряко наети от търговеца, за да се избере техен представител в борда на компанията.

RPC ще продължи да бъде юридически съветник на Sports Direct, съобщи още компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:30 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още