IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нийл Йънг пусна собствена стрийминг услуга

Певецът отдавна критикува лошото качество на звука, който предлагат другите стрийминг платформи

14:01 | 21.12.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Нийл Йънг пуска музикална стрийминг услуга, която включва само неговите произведения, пише Wall Stree Journal.

Албумите на 73-годишният рок музикант ще останат достъпни в Spotify, Apple Music и други големи услуги.

Но суперфеновете на Йънг вече могат да получат достъп до музиката му в Niel Young Archives, уебсайт и приложение, които могат да се ползват срещу 1,99 долара месечно, или 19,99 долара годишно. Новата услуга твърди, че предлага по-добро преживяване на слушателите.

Нийл Йънг отдавна критикува лошото качество на дигиталната музика и от години твърди, че разработва висококачествен музикален плейър и услуга за сваляне на песни, наречена Pono. Те обаче така и не се появиха, а миналата година музикантът се насочи към създаването на висококачествена технология за аудио стрийминг, наречена Xstream, на която е базирана новата услуга.

Директорите на компании от музикалната индустрия призовават за различни форми на абонаменти, отвъд типичния за 10 долара месечно, какъвто имат повечето стрийминг услуги по поискване.

Фактът, че Йънг предлага своя за 2 долара на месец, показва наличието на нов подход. Безплатната версия включва един албум и песен на деня. Платената пък дава достъп до пълния архив на издадените от Йънг албуми. Освен това дава ранен достъп до нови и неиздавани до момента записи, клипове и музика, както и изненадващи стриймове на живо. Включена е и предварителна продажба на билети за концерти.

Необичайният подход е поредната част от дългата и сложна история на Йънг и дигиталната музика. През юли 2015 г. той изтегли целия си каталог от големите стрийминг услуги, като заяви на феновете, че не иска неговата музика да бъде „подценявана от най-лошото качество в историята на излъчването или всяка друга форма на дистрибуция“.

През 2016 г. той я върна обратно в Tidal, която предлага по-високо качество на звука, а по-късно същата година Йънг качи музиката си в Spotify, Apple Music и други услуги.

В допълнение към дискографията Neil Young Archives включва интерактивен начин за проследяване на кариерата на звездата, текстове на песни, сетлисти, снимки и статии.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:40 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още