IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nike – скритият победител на женския футболен Мондиал

Три от четирите отбора полуфиналисти са клиенти на спортния производител

08:50 | 10.07.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Гигантът в сферата на спортните стоки Nike ще се възползва в значителна степен от победата на американския отбор на Световното първенство по футбол за жени. Специално издание на Nike с фланелките с четири звезди за всяка победа на турнира на щатите вече се радва на силен интерес в онлайн магазина на отбора на САЩ – още от понеделник, само ден след финала, предава DPA.

Директорът на Nike Марк Паркър обяви още по време на турнира, че редовната версия на фланелката е най-продаваната футболна фланела, която компанията е предлагала през своя уебсайт. Nike залагаше така или иначе много на Световното първенство, като също пусна и специална реклама за САЩ.

Но и без това турнирът беше успешен за групата, която доставя стоки на 14 от отборите и три от четирите отбора полуфиналисти. В началото на световното първенство почти две трети от отборите са носили фланелки, а половината от женските отбори – и обувки, на Nike, казва Паркър. Това също така увеличава продажбите на други продукти, като например спортни сутиени.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:54 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още