IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nike няма да преподпише договора си с Манчестър Юнайтед?

20-кратният шампион на Англия е получил около 38 млн. паунда по спонсорския договор през сезон 2012/2013 г.

15:48 | 08.07.14 г.
Автор - снимка
Създател
Nike няма да преподпише договора си с Манчестър Юнайтед?

Германският производител на спортни стоки Adidas може да се надява на спонсорски договор с многократния носител на титлата в Англия Манчестър Юнайтед. Американският конкурент Nike няма да поднови договора си с отбора, за да намали разходите си, предава Ройтерс, като се позовава на запознат източник, пожелал анонимност. По този начин се отваря възможност за сключване на спонсорски контракт от конкуренти като Adidas и Puma. 

От 2002 г. насам Nike доставя червените фланелки на клуба от Манчестър, който 20 пъти е бил шампион на Англия. Срокът на това споразумение ще изтече през следващата година. 

Adidas и Манчестър Юнайтед не коментират материала.

През сезон 2012/2013 Манчестър е получил по договора около 38 млн. паунда (48 млн. евро), включително и от мърчандайзинг (напр. продажба на фланелки на фенове). Според медийни публикации с евентуалния нов договор отборът, който миналата година завърши на седмо място в класирането, планира да получава по 60 млн. паунда (76 млн. евро) на сезон.

Новият треньор в Манчестър Юнайтед ще бъде холандецът Луис ван Гаал, който в момента ръководи националния отбор на Холандия на световното първенство в Бразилия. В сряда „оранжевите“ ще излязат в полуфинална среща срещу Аржентина. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още