IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nike поведе патентна битка с Lululemon

Спортният гигант твърди, че по-малката фирма е ползвала технологии, които той вече е защитил

17:39 | 06.01.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Компанията за спортни стоки Nike заведе дело, обвинявайки Lululemon Athletica, че нейното устройство за фитнес у дома Mirror и приложения на компанията нарушават портфолио от патенти на спортния гигант, пише Wall Street Journal.

Nike твърди, че Mirror Home Gym и приложенията му използват технологии, които тя е създала и патентовала, включително устройство, което кара потребителите да тренират, следи сърдечния им ритъм и събира данни за активността им, наред с други функции, сочи делото, заведено в Ню Йорк.

Nike твърди, че на 3 ноември е изпратила известие до производителя на облекло за йога, цитирайки списък с патенти, които притежава и за които твърди, че са използвани от устройството Mirror и приложенията му. В отговор от адвоката на Lululemon, представен като доказателство от Nike, се посочва, че фирмата не вярва, че Mirror или приложенията нарушават патентите.

„Въпросните патенти са твърде обширни и невалидни. Ние сме уверени в нашата позиция и с нетърпение очакваме да я защитим в съда“, коментира говорителка на Lululemon.

От Nike не са отговорили веднага на запитването за коментар по въпроса.

Lululemon участва в съдебна битка и с Peloton Interactive, в която производителят на облекло обвинява Peloton, че е копирал дизайна на клинове и спортни сутиени.

Lululemon придоби Mirror през юни 2020 г. за 500 млн. долара в опит да спечели от преживяващия заради пандемията бум пазар на домашни тренировки.

Създадената през 2018 г. Mirror продава оборудвани с камери и говорители технологични огледала за 1500 долара, така че клиентите да могат да участват във фитнес тренировки на живо, докато са у дома.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още